• Alfiáda

          • Milí žiaci, milí rodičia!

            Naša škola má zakúpenú licenciu Alf testov a vďaka tomu sa môžeme zapojiť do najočakávanejšej celoslovenskej vedomostno-zábavnej súťaže -  Alfiáda, ktorá začína už 4. apríla! 

            Na každého čaká kopec zábavy, nových vedomostí a parádnych cien! 

            Postup je jednoduchý - čím viac testov vyriešiš s čo najvyššou úspešnosťou, tým viac bodov získaš - a tým vyššia je tvoja šanca na výhru! 

            Súťaží sa v 3 kategóriách:

            - žiak

            - trieda

            - škola

            V kategórii žiak môžeš vyhrať: 

            1. elektrický city bike E-move
            2. tlačiareň EPSON
            3. smart hodinky

            Pre svoju triedu môžeš vyhrať: 

            1. zážitkovú hru EDU Escape room
            2. značkové uteráky a bahoty Beetle pre celú triedu
            3. šiltovky pre celú triedu

            A pre svoju školu môžeš vyhrať: 

            1. intreraktívny dotykový displej
            2. vzdelávací animačný set
            3. programovateľný robot Q-Scout

            Bude to napínavé, no nezabúdaj na to, že nie je až tak dôležité vyhrať, ale ZAPOJIŤ SA! 

            Všetky potrebné informácie nájdeš u svojich vyučujúcich a na: www.alfiada.sk.

             

             

          • Workoutové prvky

          • Milí rodičia a žiaci!

            V priebehu veľkonočných prázdnin sme doplnili  workoutové prvky v hodnote 1310 eur, ktoré sme mohli zakúpiť vďaka výťažku z fašiangového programu.

            V mene žiakov a pedagógov školy srdečne ďakujeme za podporu.

          • Veľkonočné tvorenie

          • S blížiacimi sa sviatkami jari si žiaci prvého stupňa spolu so svojimi pani učiteľkami skrášlili všetky triedy a chodby. V rámci veľkonočnej výzdoby namaľovali aj šesť veľkých kraslíc, ktoré skrášľujú priestory pred našou školou. Za spoluprácu ďakujeme aj pani asistentkám a pánovi školníkovi. 

          • Deň vody v ŠKD

          • Pri príležitosti Dňa vody sme hľadali pramene vody v našom okolí. Naša dobrodružná cesta bola úspešná  a jeden sme našli.

          • Čítajme si 2024

          • V dňoch od 18.marca do 22.marca Linka detskej istoty organizovala už 15. ročník celoslovenského detského čitateľského maratónu  „Čítajme si ...“ Cieľom a hlavnou myšlienkou bolo podporiť a zvýšiť záujem detí o čítanie kníh a zapojiť do čitateľského maratónu čo najväčší počet detí. Na našej škole sa čítalo na viacerých miestach, na 1. stupni ZŠ, 2. stupni ZŠ a v Školskom klube. V úvode podujatia boli žiaci v krátkosti informovaní o Linke detskej istoty a jej službách, ktoré poskytujú. Do maratónu na našej škole sa zapojilo 157 žiakov - čitateľov, ktorí čítali nahlas úryvok z knihy, podpísali sa na plagát a do prezenčnej listiny. Zároveň sme sa týmto maratónom zapojili do súťaže o knižné publikácie. Veríme, že aj po skončení čitateľského maratónu budú naši čitatelia naďalej pokračovať v čítaní kníh.

          • Global Money Week

          • Slovensko sa tento rok opäť pridalo k celosvetovej kampani Global Money Week.
            Kampaň prebiehala tento týždeň : od 18.3. do 24.3. 2024

            Tohtoročná téma kampane je: Chráň svoje peniaze, zabezpeč si budúcnosť (Protect your money, secure your future). Cieľom je zvýšiť povedomie, aké dôležité je prijímať zodpovedné a informované rozhodnutia pri správe svojich financií. Aj žiaci našej školy sa zapojili do tejto kampane a na hodinách matematiky spoznávali rôzne marketingové triky na zvýšenie predaja tovarov. Taktiež sa sami pokúsili vytvoriť nejakú predajnú ponuku za pomoci taktík KOTVENIE, CROSS-SELL, UP SELL, RECIPROCITA, NÁVNADA. Spoznali rôzne mince a bankovky, počítali, akým spôsobom naplánovať výhodnú lyžovačku, výlet po jaskyniach Slovenska alebo zisťovali, ktorá spoločnosť ponúka najvýhodnejší balík TV programov. Verím, že sa v budúcnosti budú viac zamýšľať nad tým, ako narábať s peniazmi, aby ich zbytočne nemíňali a zabezpečili si lepšiu budúcnosť.

                                                                           Mgr. Anna Dubrovčáková

          • Krížová cesta

          • K pôstnemu obdobiu patrí krížová cesta. V spolupráci s pánom farárom PaedDr. Petrom Pitoniakom PhD. ju žiaci II. stupňa absolvovali počas blokového vyučovania. Tento rok sme si si vybrali Levoču. Deň sme začali výstupom na Mariánsku horu, kde sa žiaci pomodlili krížovú cestu, v Bazilike Navštívenia Panny Márie v chvíľke ticha sme sa poďakovali a predniesli svoje prosby. Z Mariánskej hory naše kroky viedli do historického centra mesta oboznámiť sa s históriou Baziliky sv. Jakuba.

          • Návšteva predškolákov v 1. A

          • O pár dní čaká našich predškolákov veľmi významný deň, kedy absolvujú slávnostný, zážitkový zápis do prvého ročníka. Aj keď sa  mnohí veľmi tešia, niektorých sprevádza aj strach z nepoznaného. Práve preto pani učiteľka 1. A triedy Mgr. Stanislava Šefcová pozvala predškolákov na otvorenú hodinu, aby sa zábavnou a hravou formou zoznámili so školským prostredím. Prváci sa na túto návštevu veľmi tešili, lebo svojim kamarátom zo škôlky chceli predviesť, čo všetko sa už naučili. Počas hodiny sa zoznámili s včielkou Peľkou, ktorá sprevádza prvákov pri učení od prvých čiar až po posledné písmenko abecedy.  Ukázali sme si takmer všetky vyučovacie predmety. Spolu s predškolákmi sme poznávali písmenká, tvorili slová, vyskúšali si písanie na tabuli, spievali, recitovali, počítali, ale hlavne súťažili a zabávali. Predškoláci si mohli vyskúšať, ako sa sedí v školskej lavici a svojim kamarátom skontrolovať písanky a žiacku knižku. Na záver sme si vymenili darčeky, ktoré si deti navzájom vyrobili. Predškoláci odchádzali s úsmevom na tvári a my v škole dúfame, že takto ich privítame opäť 4. apríla na zápise.                                                           

                                                                                  Mgr. Stanislava Šefcová

          • Spoznávame...

          • Dnes žiaci 5. – 8. ročníka absolvovali exkurziu v Slovenskom hydrometeorologickom ústave Gánovce, kde im boli poskytnuté informácie o činnostiach, ktoré na tomto pracovisku prebiehajú. Žiaci sa oboznámili s meracími prístrojmi, ktoré udávajú základné atribúty počasia (teplota, zrážky, vlhkosť, smer a rýchlosť vetra) a s ukážkou prípravy na vypustenie meteorologickej sondy. Našou druhou zastávkou v Gánovciach bolo archeologické nálezisko odliatku mozgovne neandertalského človeka, kde žiaci mohli vidieť travertín z rôznych lokalít Slovenska. Poslednou zastávkou bola stanica vrtuľníkovej záchrannej služby ATE Poprad, kde hovorkyňa ATE opísala prácu záchrannej služby. Dúfame, že dnešný deň bol pre žiakov prínosný a rozšíril im obzor vedomostí. 

          • Čítajme si 2024

          • Naša škola sa tento týždeň zapája do celoslovenského detského čitateľského maratónu "ČÍTAJME SI 2024".

          • Týždeň mozgu

          • V dňoch od 11. do 17. marca 2024 prebiehala celosvetová kampaň Týždeň mozgu. Cieľom tejto iniciatívy bolo upriamiť pozornosť verejnosti na ľudský mozog, jeho činnosť, možné ochorenia a na význam cvičení na podporu činnosti mozgu. Do tejto kampane sa zapojili aj žiaci našej školy, ktorý si „prevetrali mozgové závity“ rôznymi cvičeniami a aktivitami na podporu činnosti mozgu. 

                                                                                Mgr. Stanislava Sýkorová

          • Školská knižnica

          • Milí žiaci, mesiac marec sa spája s knihami a ich čítaním. Naša školská knižnica prešla úpravou a rozšírila sa o nový nábytok – police, ktoré sa zaplnili novými knižnými titulmi nielen pre deti a mládež. Týmto sa chceme poďakovať Rodičovskému združeniu pri ZŠ s MŠ Vikartovce za finančný príspevok na nákup nábytku.  Veríme, že školská knižnica poskytne a rozšíri našim žiakom nové čitateľské zručnosti. Žiaci si môžu vypožičiavať knihy v týchto výpožičných hodinách:

            Pondelok:  12:15 – 13:00

            Streda: 14:00 – 16:00