• Oznam

          • Doplnili sme monitorovací kamerový systém budovy ZŠ s MŠ Vikartovce.

            Od dnešného dňa - 17.4.2024 je okolie budovy MŠ snímané kamerovým systémom.

          • Z výťažku z plesu

          • Z výťažku z 2. Reprezentačného plesu starostu obce a poslancov OZ Vikartovce vo výške 500  Eur sme zakúpili florbalové vybavenie, lopty a naparovaciu žehličku so  žehliacou doskou.

            Ešte raz veľmi pekne ďakujeme.

          • Hviezdoslavov Kubín - okresné kolo

          • V Podtatranskej knižnici v Poprade sa 8. apríla 2024 konalo okresné kolo recitačnej súťaže Hviezdoslavov Kubín. Stretli sa tam najlepší recitátori z okresu Poprad. Medzi týchto recitátorov patrili aj dve žiačky našej školy - Lucia Kubovová (3.A) a Laura Kubovová (9.A), ktoré veľmi pekne reprezentovali našu školu. V silnej konkurencii sa podarilo uspieť Laure Kubovovej, ktorej porota udelila 3. miesto v umeleckom prednese prózy. Srdečne blahoželáme!

          • Zápis do MŠ 2024/2025

          • Základná škola s materskou školou vo Vikartovciach

                      

              Z Á  P  I  S   DO   MATERSKEJ  ŠKOLY  2024/2025

            Dieťa sa prijíma do MŠ na základe písomnej žiadosti, ktorá je k dispozícií v materskej škole alebo v elektronickej podobe  na webe školy. Žiadosť je potrebné podpísať oboma rodičmi, potvrdiť všeobecným lekárom pre deti a dorast. Pre deti, ktoré k 31.08.2024 dovŕšia vek  5 rokov je predprimárne vzdelávanie povinné.  

                Zápis sa uskutoční od    06. 5. 2024 - 10. 5. 2024 v čase od 8.30 - 12.30 a od 14.30 -  15.30  v materskej škole.

                K zápisu je potrebné doniesť

            -občiansky preukaz oboch rodičov/môže byť aj prefotený/

            -rodný list dieťaťa/alebo kartičku poistenca dieťaťa/

            -písomné vyhlásenie podpísané oboma rodičmi

            Vyplnené, potvrdené a podpísané tlačivá doručte do MŠ osobne alebo pošlite elektronicky na  zakladnaskola.vikartovce@gmail.com 

            Telefón:0917 763 740

                                          

             

          • Spoločenstvo mravcov a spoločenstvo včiel

          • V 2.A  sedí 15 usilovných včielok, ktoré hľadajú nové poznatky, zaujímavosti a zážitky. Napriek tomu, že žiaci majú čerstvo za sebou veľkonočné prázdniny, s plným nasadením a veľkým záujmom sa pustili do prezentovania svojich krásnych projektov. S nadšením rozprávali o živote včiel a mravcov. Laura, Adamko a Lívia priniesli na ochutnávku aj sladučký medík. Projekty teraz zdobia našu školskú chodbu. Nájdete tam zmenšený drevený úľ, včielky v dutine stromu, roj s kráľovnou, trúdmi a robotnicami, plásty s vývinovými štádiami včiel, včelárku so včelárskym klobúkom, včelie produkty a modely mraveniska. Vyrobili ich deti spolu so svojimi rodičmi. Aby vznikli tieto krásne diela, museli spolu komunikovať, tvoriť, použiť svoje vedomosti a zručnosti ako usilovné včielky Aj takto naša škola vytvára priestor pre rodičov, aby boli prirodzenými vzormi pre svoje deti, aby im pomáhali. Ďakujem všetkým rodičom za spoluprácu. 

                                                                             Mgr. Viera Lajošová                                                                            

          • Prírodovedný päťboj

          • Žiaci našej školy sa zúčastnili dňa 27.3. vedomostnej súťaže Prírodovedný päťboj na Gymnáziu, Kukučinova Poprad. 5-členné družstvá súperili medzi sebou v riešení teoretických, ale aj praktických úloh z matematiky, fyziky, chémie, informatiky a biológie. Naše družstvo v zložení: Ján Kester, Natália Stasová, Kornélia Baranová (všetci 8.A), Lukáš Lavčák a Filip Šebest (obaja 9.A), obsadilo pekné piate miesto zo štrnástich prihlásených škôl. 

          • Vybíjaná Okresné kolo Aréna Poprad

          • Naše dievčatá z 5., 6. a 7. ročníka sa po postupe zúčastnili na okresnom kole vo vybíjanej, ktoré sa konalo v športovej hale Aréna Poprad a umiestnili sa na peknom piatom mieste z celkovo 20 zapojených základných škôl. Za pozornosť stojí, že sme skončili v okrese ako najlepšia dedinská škola a predbehli sme mnohé väčšie aj mestské školy a to ešte nemáme telocvičňu a mnohokrát sa pripravujeme na súťaž v daždi, vetre alebo snehu.  Veľká vďaka dievčatám za úžasnú reprezentáciu nielen školy, ale aj obce. 

          • Alfiáda

          • Milí žiaci, milí rodičia!

            Naša škola má zakúpenú licenciu Alf testov a vďaka tomu sa môžeme zapojiť do najočakávanejšej celoslovenskej vedomostno-zábavnej súťaže -  Alfiáda, ktorá začína už 4. apríla! 

            Na každého čaká kopec zábavy, nových vedomostí a parádnych cien! 

            Postup je jednoduchý - čím viac testov vyriešiš s čo najvyššou úspešnosťou, tým viac bodov získaš - a tým vyššia je tvoja šanca na výhru! 

            Súťaží sa v 3 kategóriách:

            - žiak

            - trieda

            - škola

            V kategórii žiak môžeš vyhrať: 

            1. elektrický city bike E-move
            2. tlačiareň EPSON
            3. smart hodinky

            Pre svoju triedu môžeš vyhrať: 

            1. zážitkovú hru EDU Escape room
            2. značkové uteráky a bahoty Beetle pre celú triedu
            3. šiltovky pre celú triedu

            A pre svoju školu môžeš vyhrať: 

            1. intreraktívny dotykový displej
            2. vzdelávací animačný set
            3. programovateľný robot Q-Scout

            Bude to napínavé, no nezabúdaj na to, že nie je až tak dôležité vyhrať, ale ZAPOJIŤ SA! 

            Všetky potrebné informácie nájdeš u svojich vyučujúcich a na: www.alfiada.sk.

             

             

          • Workoutové prvky

          • Milí rodičia a žiaci!

            V priebehu veľkonočných prázdnin sme doplnili  workoutové prvky v hodnote 1310 eur, ktoré sme mohli zakúpiť vďaka výťažku z fašiangového programu.

            V mene žiakov a pedagógov školy srdečne ďakujeme za podporu.

          • Veľkonočné tvorenie

          • S blížiacimi sa sviatkami jari si žiaci prvého stupňa spolu so svojimi pani učiteľkami skrášlili všetky triedy a chodby. V rámci veľkonočnej výzdoby namaľovali aj šesť veľkých kraslíc, ktoré skrášľujú priestory pred našou školou. Za spoluprácu ďakujeme aj pani asistentkám a pánovi školníkovi. 

          • Deň vody v ŠKD

          • Pri príležitosti Dňa vody sme hľadali pramene vody v našom okolí. Naša dobrodružná cesta bola úspešná  a jeden sme našli.

          • Čítajme si 2024

          • V dňoch od 18.marca do 22.marca Linka detskej istoty organizovala už 15. ročník celoslovenského detského čitateľského maratónu  „Čítajme si ...“ Cieľom a hlavnou myšlienkou bolo podporiť a zvýšiť záujem detí o čítanie kníh a zapojiť do čitateľského maratónu čo najväčší počet detí. Na našej škole sa čítalo na viacerých miestach, na 1. stupni ZŠ, 2. stupni ZŠ a v Školskom klube. V úvode podujatia boli žiaci v krátkosti informovaní o Linke detskej istoty a jej službách, ktoré poskytujú. Do maratónu na našej škole sa zapojilo 157 žiakov - čitateľov, ktorí čítali nahlas úryvok z knihy, podpísali sa na plagát a do prezenčnej listiny. Zároveň sme sa týmto maratónom zapojili do súťaže o knižné publikácie. Veríme, že aj po skončení čitateľského maratónu budú naši čitatelia naďalej pokračovať v čítaní kníh.

          • Global Money Week

          • Slovensko sa tento rok opäť pridalo k celosvetovej kampani Global Money Week.
            Kampaň prebiehala tento týždeň : od 18.3. do 24.3. 2024

            Tohtoročná téma kampane je: Chráň svoje peniaze, zabezpeč si budúcnosť (Protect your money, secure your future). Cieľom je zvýšiť povedomie, aké dôležité je prijímať zodpovedné a informované rozhodnutia pri správe svojich financií. Aj žiaci našej školy sa zapojili do tejto kampane a na hodinách matematiky spoznávali rôzne marketingové triky na zvýšenie predaja tovarov. Taktiež sa sami pokúsili vytvoriť nejakú predajnú ponuku za pomoci taktík KOTVENIE, CROSS-SELL, UP SELL, RECIPROCITA, NÁVNADA. Spoznali rôzne mince a bankovky, počítali, akým spôsobom naplánovať výhodnú lyžovačku, výlet po jaskyniach Slovenska alebo zisťovali, ktorá spoločnosť ponúka najvýhodnejší balík TV programov. Verím, že sa v budúcnosti budú viac zamýšľať nad tým, ako narábať s peniazmi, aby ich zbytočne nemíňali a zabezpečili si lepšiu budúcnosť.

                                                                           Mgr. Anna Dubrovčáková

          • Krížová cesta

          • K pôstnemu obdobiu patrí krížová cesta. V spolupráci s pánom farárom PaedDr. Petrom Pitoniakom PhD. ju žiaci II. stupňa absolvovali počas blokového vyučovania. Tento rok sme si si vybrali Levoču. Deň sme začali výstupom na Mariánsku horu, kde sa žiaci pomodlili krížovú cestu, v Bazilike Navštívenia Panny Márie v chvíľke ticha sme sa poďakovali a predniesli svoje prosby. Z Mariánskej hory naše kroky viedli do historického centra mesta oboznámiť sa s históriou Baziliky sv. Jakuba.