• Darčeky pre starých rodičov

          • Október už tradične slávime ako mesiac úcty k starším. Mesiac, v ktorom si pripomíname, akí drahí sú pre nás naši starí rodičia. Naše babky a dedkov ľúbime a každý jeden deň v roku nech je dňom, v ktorom cítia našu vďaku a úctu, ktorú k nim prechovávame. Aj tento rok malým darčekom, pozdravom im všetci žiaci ďakujú za ich každodennú starostlivosť a lásku. 

            Mgr. Darina Filipová

          • Olympiáda zo slovenského jazyka a literatúry

          • V školskom roku 2023/2024 sme sa zapojili už do 16. ročníka olympiády zo slovenského jazyka a literatúry. Školského kola sa zúčastnili 7 žiaci deviateho ročníka a 10 žiaci ôsmeho ročníka. Víťazom a postupujúcim do okresného kola sa stal Lukáš Lavčák z 9.A triedy. Srdečne mu blahoželáme a držíme mu palce v okresnom kole.

            K úspešným výsledkom blahoželáme aj ostatným účastníkom olympiády zo SJL.

          • Putovná výstava - Fyzikálne pokusy

          • Vo štvrtok 26. októbra sa v našej škole konalo zaujímavé podujatie, ktoré malo deťom priblížiť fyziku a chémiu trochu inak, zaujímavo, pútavo a hravo. Zážitkové učenie formou pokusov predviedlo levické združenie Spoznávaj vedu. A o tom, že fyzika a chémia môže byť zábavná a veselá, sme sa presvedčili na vlastné oči. Žiaci videli veľa zaujímavostí: balón, ktorý ani po dotyku s plameňom nepraskol, plechovku stojacu bez opory na hrane, ruku v plameňoch bez akýchkoľvek znakov popálenia, pokusy so zvukom a mnoho ďalších.

            Cieľom tohto podujatia však bola nielen zábava, ale najmä objasnenie niektorých prírodných, fyzikálnych a chemických javov. Nuž, fyzika vie nielen potrápiť, ale vie byť aj zábavná.

          • Prednáška na tému "Zdravie"

          • Dňa 25.10. 2023 sa uskutočnila prednáška pod vedením odborných pracovníčok RÚVZ Poprad, na tému Zdravie. Jej obsahom bolo zdravý životný štýl a hlavne poukázanie na nežiadúce účinky energetických nápojov a tabakových výrobkov.

            Mgr. Stanislava Sýkorová

          • Milión deti sa modlí svätý ruženec

          • Z príležitosti sviatku sv. Lukáša - evanjelistu sa aj naša škola zapojila do akcie "Milión detí sa modlí svätý ruženec." Päťdesiat modlitieb Zdravas Mária odznelo z úst detí. Spomienky Panny Márie zaznamenané v Evanjeliu sv. Lukáša sme si aj my pripomenuli pohľadom Panny Márie na Pána Ježiša modlitbou svätého ruženca v našom kostole. 

          • Deň jablka I. stupeň

          • "Každý deň jablko, od lekára ďaleko..." hovorí ľudová múdrosť. 

            Aj tento rok si žiaci 1. stupňa v rámci týždňa zdravej výživy pripomenuli Deň jablka - 21. októbra. Celý deň  bolo všade cítiť vôňu jabĺčok. Deti poobliekané vo farbách jablka čakalo kopec aktivít, zábavy, ale aj učenia. Našim cieľom bolo u detí hravou formou podporiť konzumáciu ovocia a zeleniny. Žiakom sa zábavný a chutný jablkový deň veľmi páčil. Malí kuchári pripravili zdravé dobroty, výtvarníci zhotovili krásne jabĺčko z papiera. K zdraviu a zdravému životnému štýlu patrí aj pohyb a šport, takže celý jablkový deň sme zavŕšili v rámci krúžkov na školskom ihrisku zábavnými športovými aktivitami. 

          • Zdravá výživa v 5.A a 6.A triede

          • Pri príležitosti svetového dňa zdravej výživy, dňa 17.10.2023, žiaci 5.A a 6.A triedy absolvovali blokové vyučovanie na tému: Zdravá výživa. Počas vyučovania získali nielen vedomosti o zdravej výžive, ale aj zručnosti pri príprave zdravých pokrmov. V teoretickej časti sa žiaci dozvedeli o rozdelení potravín, potravinovej pyramíde a čo všetko vplýva na naše zdravie. V praktickej časti pod dohľadom pani učiteliek upiekli ovocnú bublaninu, pripravili rôzne druhy nátierok a misu z ovocia a zeleniny. V praktických zručnostiach pokračovali aj v tretej časti, kde zo všetkých získaných informácií vytvorili potravinovú pyramídu a každý žiak si vypracoval pojmovú mapu. Najväčším potešením pre žiakov bola ochutnávka nimi pripravených zdravých jedál.

          • Plavecký výcvik - 5. deň

          • Pán učiteľ žiakov toho veľa naučil a ich schopnosti si dnes preveril na plaveckých pretekoch, v ktorých sa na prvých troch miestach umiestnili žiaci 4.A triedy: Maximilián Barilla, Diana Skokanová a Olívia Drevková. Blahoželáme! Pri vyhodnotení všetkých pochválil a spolu s pani riaditeľkou im odovzdali ceny. Štyrom najsnaživejším žiakom p. učiteľ daroval vstupenky do aquaparku v Poprade.

          • Návšteva školskej knižnice 2.A

          • Dňa 18.10. žiaci 2.A triedy na hodine čítania navštivili školskú knižnicu pri príležitosti Medzinárodného dňa školských knížnic. Aktivity si pre druhákov pripravila pani učiteľka Monika Sitiariková. Hneď na úvod sa dozvedeli načo knižnica slúži a ako funguje. V ďalšej časti si porozprávali obsah prvých kapitol knihy Danka a Janka, ktorú druháci čítajú v tomto období. Počas tejto aktivity nás navštivila aj pani riaditeľka, ktorá preverila čitateľské zručnosti druhákov a odmenila ich jednotkou do žiackej knižky.